Reisboek Ethiopië

Traveler Digital Camera

 

Ethiopië: het land van de verbrande gezichten. Een land dat bekend staat als de geboorteplaats van de oudste mens op aarde: Lucy. Een land waar meer dan tachtig verschillenden bevolkingsgroepen wonen die allemaal hun eigen cultuur, gewoontes en tradities hebben. Ada Rosman-Kleinjan reisde samen met haar echtgenoot Jan Rosman af naar Ethiopië in oost-Afrika. Reizen door Ethiopië is reizen door verschillende landen.

Het Noorden met zijn unieke, eeuwenoude rotskerken waar priesters nog steeds voorgaan in kerkdiensten en de gelovigen hun geloof belijden. In januari wordt hier het belangrijkste christelijke festival gevierd: het Timkat festival. Het Simien National Park waar schuwe luipaarden zich niet laten zien, maar vriendelijk Gelada apen nieuwsgierig naar de mensen kijken, vol trots hun rode hart tonen en bijzondere vogels door de lucht zweven. Axum, dicht bij de grens met Eritrea, waar eindelijk de laatste zuil weer op zijn eigen plekje in de stad staat.

Het Zuiden met zijn Omovallei waar de meest uiteenlopende mensen wonen en de reiziger het gevoel geeft terug in de tijd te stappen. De Konso mensen met hun eeuwenoude manier van landbouw. De vriendelijke Hamer mensen met hun heftige tradities. De opvallende Mursi vrouwen met grote schotels in hun onderlippen. De kleurrijke Key Afar markt waar de Benavrouwen een halve kalebas als hoofddeksel dragen en stoere Bena mannen gekleed gaan in strakke rokjes en sierlijke speldjes in hun haar steken. Het Noorden werd op eigen houtje bereisd; door het Zuiden was Abel de chauffeur-gids die Ada en Jan overal brachten waar zij graag naartoe wilden.

 Ethiopië: een land met een rijk verleden, een boeiend heden en een trotse bevolking.ethiopie

Dit reisboek wordt verwacht op mijn verjaardag! 30 augustus 2013. Uitgeverij Boekenplan maakt er ongetwijfeld weer een mooi boek van.

Mail als je interesse hebt naar info@adarosman.nl

Jan en Ada Rosman hebben deze reis tot volle tevredenheid laten samenstellen door Ethiopian Impression Tours.