Uitverkochte Wombat reisboeken

Uitverkochte Wombat reisboeken

boeken staan in willekeurige volgorde

Modderhuizen, markten en moskeeën  (een reis van Dakar naar Timboektoe)

Boek-Modderhuizen-markten-moskeen

Na diverse reizen door oostelijk en zuidelijk Afrika te hebben gemaakt, kozen Ada Rosman-Kleinjan en Jan Rosman nu voor West-Afrika: Senegal en Mali.De reis begon in Dakar, de hoofdstad van Senegal en na een tocht van meer dan zestig uur in bussen, auto’s en taxi’s werd uiteindelijk Timboektoe bereikt: de stad in de woestijn waar kamelen in de schaduw van de bomen liggen te herkauwen, Touaregs leven in het zand van de Sahara en de stad nog teert op haar roem en glorie uit vroegere tijden. De mystieke Dogonvallei werd bezocht, in pinasses en piroques werd er op de Niger en de Bani rivier gevaren en kennis gemaakt met de Bozo en de Peul mensen. Ada en Jan kwamen in de ban van Afrika’s oudste stad Djenné en alle zintuigen stonden op scherp tijdens de beroemde maandagmarkt. In Senegal werd kennisgemaakt met de geschiedenis van de slavenhandel op het eiland Gorée, het zoute water van Lac Rose en het mooie, koloniale Saint-Louis werden bezocht .

 Tussen Himba, Zemba en Herero (reizen door zuidelijk Afrika)

w0XiDyXjxf8S2974D7fI[2]

Dit boek is een heruitgave van Olifanten in de nacht. Echter een heruitgave met een extra hoofdstuk en veel nieuwe foto’s. Ada Rosman-Kleinjan en Jan Rosman legden ruim 18.000 kilometer af door zuidelijk Afrika. Dit reisverslag bevat de persoonlijke reisindrukken van twee reizen gemaakt in 2004 en 2006 door Zuid-Afrika, Botswana en Namibië, aangevuld met een verklarende woordenlijst, aanvullende informatie en een literatuurlijst. Herdruk van het in 2004 verschenen Olifanten in de nacht vermeerderd met het reisverslag van de reis die de auteur in het najaar van 2006 door Namibië maakte. Ook zijn er enkele lezersreacties op ‘Olifanten in de nacht’ toegevoegd en zijn de aanvullende gegevens geüpdatet.

Olifanten in de nacht (kampeerreis door Zuid-Afrika, Botswana en Namibië)

lhnj45yLoGGet9VIPmch[1]

Ada Rosman-Kleinjan en Jan Rosman vliegen naar Johannesburg, stapt in de gehuurde auto, die daar klaar staat en begint aan een reis van 11.000 km. De tocht gaat van Zuid-Afrika via Botswana, Zambia, Namibië, Lesotho en door Zuid-Afrika weer terug naar Johannesburg. Dit is het reisverslag. Het is een opgewekt, ongecompliceerd en onopgesmukt geschreven verhaal over de vele uitstekend verzorgde campings, de talloze wilde dieren in en buiten de natuurreservaten, de ontmoetingen met mensen onderweg en de kleine wetenswaardigheden van de reis.

De Gorilla’s van Bwindi (op verkenning in Uganda)

U_Boek-De-gorilla's

Uganda: een overdonderend groen land met een vriendelijke en hulpvaardige bevolking. Jan en Ada Rosman vertrokken eind mei 2001 voor een maand naar de Parel van Afrika. Sinds Idi Amin taxichauffeur is in Saoedi-Arabië, Obote in ballingschap leeft in Zambia en Museveni aan het roer staat, is het met de ontwikkeling van dit Afrikaanse land razendsnel gegaan. Reis mee met Ada en Jan en lees waarom 4 juni een belangrijke datum is, geniet van de prachtige dierenwereld, sta aan de bron van de Nijl, kijk naar de watervallen van Sipi, bezoek het Queen Elizabeth National Park, slaap in een banda, eet matoke, ontmoet andere reizigers, stop voor over- stekende olifanten, stuiter mee over onverharde wegen, maak kennis met Kobus en lees alles over de gorillatracking die uiteindelijk toch doorging. Ada Rosman-Kleinjan heeft er een boeiend reisverslag van gemaakt.

Ada Rosman-Kleinjan heeft over de gorillatracking een apart verslag geschreven. In 2004 zijn Jan en Ada Rosman terug geweest in Uganda én zijn ook naar Rwanda gereisd. Hier is een verslag van gemaakt. Mail naar info@adarosman.nl mocht je interesse hebben in deze verslagen.

De kleur van rijst (een reis door Vietnam)

U_Boek-Kleur-van-Rijst

Vietnam: synoniem voor oorlog en geweld. Op 1 september 1998 reisden Ada en Jan naar dit land in Azië en troffen echter een land aan van vriendelijke mensen en een schitterende natuur. In Hanoi werd een auto (=gammele jeep) met chauffeur gehuurd en trokken zij een week door het Noorden van Vietnam. Zij keken de ogen uit en genoten onder andere van prachtig geklede mensen en fraaie rijstvelden. Terug naar Hanoi om langzaam af te zakken naar Saigon. Natuurlijk bezochten zij Halong Bay, Hué. Hoi An en de Mekong Delta, leerden zij om ‘met stokjes te eten, keken niet meer raar op van vastgebonden varkens achterop motors en fietsen Jan Rosman en Ada Rosman-Kleinjan heel wat kilometers rond. Reis mee door een prachtig stukje van Azië

Land zonder Nachten (een reis door Noord-West Amerika)

U_Boek_land-zonder

Samen met vrienden naar Alaska. In een van de regenachtigste zomers van de laatste jaren trokken Ada Rosman-Kleinjan en Jan Rosman enkele weken door Alaska, de Canadese Yukon en de staan Washington. Het bezoek van een zwart beer aan de tent was (achteraf) een hoogtepunt die ze niet graag hadden willen missen… hoewel… Na 20.000 km, een kapot zijraam en lekke band werd de auto weer teruggebracht in Seattle.

Overstekende olifanten (kampeertocht door Namibië)

U_Boek-Overstekende-Olifanten

Namibië: het land bij uitstek om met auto en tent te verkennen. De wegen zijn goed en de campings perfect. Ada en jan startten hun Namibië-reis in Kaapstad, even wennen aan Afrika en toen met de huurauto ervandoor op weg naar Fish River Canyon, Lüderitz, Sossusvlei, Swakopmund, Sesfontein, Opuwo, Etosha, Tsumkwe, Windhoek en Keetmanshoop. De hele maand november 1999 hadden zij de tijd om alle uitvoerig te bezoeken en werd er volop genoten van het land, de dieren en de mensen. De ontmoetingen met de Himba en de Bosjesmannen vormden het absolute hoogtepunt. Stap bij Ada Rosman-Kleinjan en Jan Rosman in de auto en reis mee over eindeloze wegen in een fascinerend en leeg land waar altijd zo veel te zien is.

Tempels en Tuk-Tuks (op reis door Laos en Cambodja)

U_Boek-Tempels-TukTuks

Laos en Cambodja: twee prachtige landen in Azië met hun eigen charmes en bijzonderheden. De reis begon echter in Thailand om vanuit Chiang Kong op de slowboat te stappen naar Luang Prabang: de schitterende tempelstad in Laos waar de straten oranje kleuren van de vele monniken. Via een bezoek aan de mythische Vallei der Kruiken, reisden Ada en Jan door het imponerende Karstgebergte naar Vang Vieng. Vanuit Vientiane ging de reis naar Pakse en het Bolovenplateau.Vanuit Pakse met het vliegtuig naar Siem Reap in Cambodja: de uitvalsbasis om de tempels van Angkor Wat te bezoeken. Een schril contrast met de Killing Fields in de buurt van de hoofdstad Phnom Penh. Volop werd er genoten van de jungle en de verschillende volkeren in het Ratanakirigebied om vervolgens over land terug te reizen, via Phnom Penh, naar Bangkok. Ada Rosman-Kleinjan en Jan Rosman maakten deze reis in de laatste vijf weken van 2005.

Tussen dodo’s en dik-diks (op reis door Mauritius en Tanzania)

U_Boek-Tussen-Dodos

Ada en Jan maakte deze reis in de zomer van 1997. In Nairobi werd de kennismaking begonnen met Afrika. Na een weekeindje Kenya vlogen zij naar Mauritius. Jan en Ada hadden een week nodig om met zekerheid vast te stellen: de dodo is dood.

Terug naar Kenya en met de bus naar Arusha in Tanzania. Tijdens een spannende safari werd er me de camera ‘gejaagd’ op de BIG FIVE. In Moshi werd de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, van een afstand bewonderd. Via Dar es Salaam naar Zanzibar, waar gezocht werd naar specerijen en slaven. Reis met hen mee door een prachtig deel van Afrika.

Blauwe voeten op de evenaar (op reis door Ecuador en de Galápagos-eilanden)

9080296899[1]

Ecuador: één van de kleinste landen van Zuid-Amerika en toch nog steeds zeven keer groter dan Nederland. Het land heeft de reiziger alles te bieden: fraaie koloniale steden, met sneeuw bedekte vulkanen, spectaculaire, diepe ravijnen, waar mensenvoeten door de eeuwen heen smalle paden hebben uitgesleten, kleurrijke, traditioneel levende indianen, prachtige markten waar een varkenssnuit als een lekkernij wordt verkocht, maar bovenal heeft dit land de wonderschone en unieke Galápagos-eilanden binnen haar grenzen. Ada Rosman-Kleinjan en Jan Rosman hebben in het najaar van 2002 een reis van vijf weken gemaakt door dit land op de evenaar.

Kimberley, Kakadu en Krokodillen (terug naar het rode hart van Australië)

2e druk

2e druk

Ada Rosman-Kleinjan en Jan Rosman maakten een reis van ruim drie maanden door het land van de kamelen, kangeroes,koala’s en krokodillen.In Perth werd eind september 1995 een auto gekocht en ruim 23.000 kilometer later werd de auto verkocht in Brisbane. Dit boek is een persoonlijk verslag van hun avonturen door Down Under.

Eindeloos Australië (20.000 km door het land ‘Down Under’)

1[1]

Het eerste boek van Ada Rosman-Kleinjan. Een reisverslag over een maandenlange reis door Australië. In Perth werd een oude auto gekocht om deze maanden later in Tasmanië weer te verkopen. Dit boek zou de aanzet zijn tot alle boeken die Ada Rosman-Kleinjan nadien heeft geschreven.

Interesse in een uitverkocht Wombat reisboek? Soms heeft Ada nog wel iets op de plank liggen. Stuur een mail naar info@adarosman.nl

Kijk anders ook eens op www.boekwinkeltjes.nl of www.bol.com