JORDANIË: Woestijnkastelen en Stadskamelen

Boek-Woestijnkastelen-Stadskamelen door Ada Rosman-Kleinjan

Lees snel iets over de inhoud van dit Jordanië reisboek: 

Woestijnkastelen en Stadskamelen

op reis door  Jordanië

‘Ga je nog een reisboek schrijven over jullie reis naar Jordanië?’ vroeg ze toen Ada Rosman-Kleinjan vertelde dat Ada en Jan Rosman Jordanië hadden gekozen als  volgende bestemming.

‘Nee, dat was ik niet van plan. We gaan niet zo ver weg en ook niet zo lang. Ik moet wel iets te vertellen hebben,’ was Ada Rosman-Kleinjan haar reactie.

‘Dat vind ik jammer want Jordanië is nu echt een land waar ik nog wel eens naartoe zou willen,’ zei ze.

Traveler Digital Camera

Onderweg in Jordanië

Het zaadje was gezaaid en bleef in Ada’s geheugen haken. Misschien is het wel leuk om een kleinere uitgave van mijn Wombat reisboeken te maken mijmerde Ada verder? Kleintje Wombat? Jordanië: een verre bestemming maar toch dichtbij. Een land met een eeuwenoude geschiedenis en de daarbij behorende ruïnes. Een oase van rust in het roerige Midden-Oosten. Een land met een prima infrastructuur en vriendelijke en behulpzame mensen. Een land waar je een mooie vakantie kunt houden, voor kortere of voor langere tijd. Een land waar je vol bewondering kijkt naar de Treasury van Petra en de rauwe schoonheid van de woestijn van Wadi Rum. Een land waar enkele keren per dag een welgemeend ‘Welcome in Jordan’ tegen de toerist wordt gezegd.

Een land om een reisboek over te schrijven…

Wat kunt u van dit reisboek of zoals u wilt  reisverslag verwachten:

  • 92 pagina’s vol reisbelevenissen en tips
  • 12 pagina’s met kleurenfoto’s
  • duidelijke landkaart
  • literatuurlijst
  • woordenlijst
  • handige tips
  • ISBN 9783848231324 / €9,50 excl. portokosten
  • gesigneerde boeken zijn direct bij Ada te bestellen, betaling na ontvangst

Dit Jordanië reisboek/reisverslag is te bestellen bij elke boekhandel, uit voorraad leverbaar bij de meeste reisboekhandels,te koop op www.bod.de en gesigneerde exemplaren zijn direct bij de auteur te bestellen. Kijk voor enkele reisimpressies op het nieuwsblog.

Stuur hiervoor een mail naar: info@adarosman.nl

Dit vindt de Nederlandse Bibliotheek Dienst van het boek:

Verslag van de reis van een Nederlands echtpaar per auto en op eigen gelegenheid door Jordanië. De reis begint in Amman, gaat eerst richting het noorden, om vervolgens via het westen naar de opgravingen in Petra te gaan, de Wadi Rumwoestijn, de Rode Zee bij Aqaba en te eindigen bij de Dode Zee. Een levendig geschreven verslag dat plezierig leest en een beeld schetst van de belevenissen van het paar. Een tiental paginagrote kleurenfoto’s dienen ter illustratie. Het verslag eindigt met een klein woordenlijstje; een opsomming van een aantal nuttige websites en aantal handigheidjes om te weten. Het verslag is niet bruikbaar als reisgids, maar kan wel een welkome aanvulling hierop zijn. De auteur publiceerde eerder* over andere gemaakte reizen. – Drs. Marianne Herme

Interview met Ada Rosman-Kleinjan over het boek: Tubantia 6 maart 2013 over Jordanië